NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Kinderfeest in Faliebergbos

De avond van 24 oktober 2015 werd een uitbundig kinderfeest gevierd in het Faliebergbos in Zuidwolde. Het was de Nacht van de Nacht, een jaarlijks terugkerende activiteit om stil te staan bij de donkerte. De donkerte die zo hard nodig is voor het dierenleven. We verlichten veel te veel gebouwen en straten, terwijl de dieren er last van ondervinden.

Het werd een enorme toeloop met 55 volwassenen en 60 kinderen bij de start vanaf de parkeerplaats bij het Tonckenshuis. Om half acht gingen we in kleine groepjes op pad. Door een spaarzaam verlicht bos werd de route afgelegd naar de grote vijver. Daar stonden heel veel vrijwilligers klaar om de kinderen op zes plaatsen rondom de vijver in actie te krijgen om stempels te verdienen op hun stempelkaart. Er werd in het zand getekend, op een glasplaat met licht er onder, grote bellen konden ze blazen en een vogeltje kleien. Ook een vlotje met lichtje op het water zetten, een vlinder uit papier scheuren met een blinddoek op en ook nog een enge opdracht om de handen te steken in een voelkist. Wat zou daar in kunnen zitten?
Enthousiaste kinderen genoten in het donker, liepen van opdracht naar opdracht en met een volle stempelkaart kwamen ze allemaal naar de kantine van camping De Entekoele.
Iedereen genoot daar van een zelf uitgekozen consumptie. Het werd een hele drukte bij de prijzentafel. De kinderen hielpen om de lootjes te trekken. Zij moesten dan hardop het nummer afroepen. De winnaar mocht steeds zelf een prijs komen uitzoeken op de overvolle prijzentafel. Het werd een chaotische toestand, zoveel kinderen die klaar stonden met hun lotnummer. Tot slot kreeg ieder kind, die nog niets gewonnen had, de kans om ook iets van de tafel als herinnering mee te nemen. Wat overbleef was voor de ouders en begeleiders. De winnende lotnummers werden op de prijsjes gelegd zodat iedereen zelf kon kijken of er nog iets te winnen was.

De voorzitter sprak na afloop een woord van dank uit, waarna iedereen na deze geslaagde avond weer naar huis ging.

Germa

 

 

Albert Dragt bij de tafel waar kinderen met blinddoek voor een vlinder moesten scheuren

 

 

Sommigen hadden prachtig resultaat

 

 

In het donker zo groot mogelijke zeepbellen maken; een mooi gezicht

 

 

Grote drukte in de Entekoele en blije gezichten bij een volle prijzentafel