NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Impressie Nacht van de Nacht 25 oktober


Zo'n 80 deelnemers deden mee, waarvan heel veel kinderen. Het weer was prachtig. De deelnemers hebben genoten van de tocht door het Faliebergbos en de verrassingen onderweg en na afloop. Met een tunnel middenin het bos waar ze doorheen moesten kruipen. Aan de rand van de Entekoele werden de deelnemers verrast door een fluitist die prachtig speelde. In de theaterkuil werd een mooi verhaal over een uil verteld. Op de roep van de uil volgde een antwoord van een echte uil, niet te geloven!

De kinderen zijn een klein beetje verdwaald, dat was wel spannend. De kinderen kwamen uiteindelijk allemaal opgewekt aan in de kantine van Camping De Falieberg, waar ze een aandenken in de vorm van een vogelwaaier en een sleutelhanger met lichtje kregen. Hier was intussen ook een "echte" kerkuil gearriveerd.

Ook de volwassenen maakten een mooie tocht, alleen niet allemaal dezelfde... Wellicht hadden ze een "NvdN gordel" om moeten hebben en met een touw verbonden.

Jammer dat sommige wandelaars toch felle ledlampen aandeden. Hierdoor kunnen je ogen niet echt wennen aan de duisternis. Je kunt er wel uit opmaken dat het voor nachtdieren niet prettig is met dergelijke verlichting. En dat is één van de redenen dat we met de Nacht van de Nacht aandacht vragen om minder licht in de nacht.


Het waren 2 prachtige route's en de lampjes hingen er nog de volgende morgen. Iemand had zelfs een aantal lampjes uitgedaan en weer keurig in het potje gedaan. Waarvoor dank. Ook dank voor de prachtige ruiker die ik bij terugkeer aantrof achter de spiegel van mijn auto.

Germa en ook Karin, bedankt voor jullie inzet, evenals Anna en Wilma en Metske en Femke en de fluiter aan de Entekoele.


Wolter Moorman