NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Jelle de Vries, steun en toeverlaat voor onze vlinderwerkgroep, is overleden.

In 1996 besloot onze natuurvereniging op voorstel van oud-secretaris wijlen Roel Hoving om de vlinder als aandachtssoort voor de komende vier jaar te kiezen met als doel een groot vlinderproject in het jaar 2000. Niemand kon toen vermoeden welke aandacht de dagvlinders vanaf dat moment binnen onze vereniging zouden krijgen. In de beginperiode hebben wij enorm veel lessen, ’s avonds en vooral ook overdag, van Jelle de Vries gekregen, waarbij hij ons leerde wat de kenmerken van de verschillende soorten zijn en hoe hun levenscyclus in elkaar zit.

Ook in de jaren daarna is Jelle steeds zeer betrokken gebleven bij onze werkgroep waarbij hij tot een paar jaar geleden ook de werkgroepvergaderingen regelmatig bezocht en adviezen gaf. Ook nam hij vanuit zijn woonplaats Orvelte (later Westerbork) regelmatig deel aan de zoektochten naar de Bruine eikenpage en naar de Sleedoornpage-eitjes. Dat vlinderwerk heeft Jelle niet alleen voor ons, maar op meer plekken in de provincie gedaan. Hij is in heel Drenthe jarenlang de grote ambassadeur van de dagvlinders geweest. Terecht heeft hij in 2000 de Gouden vlinder van de Vlinderstichting ontvangen.

Zijn gezondheid ging de laatste tijd achteruit, maar zijn overlijden kwam toch onverwacht. We denken aan Jannie, zijn vrouw en zijn kinderen en kleinkinderen en wensen hen allen sterkte.

De Natuurvereniging Zuidwolde zal Jelle altijd dankbaar blijven.

Joop Verburg

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

Jelle de Vries, tweede van links, tijdens een zoektocht naar Sleedoornpage-eitjes in Zuidwolde