NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Impressie jaarvergadering op 25 maart 2015

Om 19.30 uur begon het huishoudelijke deel van de jaarvergadering van de leden van de natuurvereniging. De opkomst was goed, er druppelden gaandeweg nog laatkomers binnen die door Joop onder vermelding van naam en toenaam naar hun plaats werden gedirigeerd, nog net niet belast met een taakstraf… Uiteindelijk waren er 40 leden. Het was ook leuk om te zien, dat er telkens weer nieuwe leden aanschuiven.

Over insecten

Na het officiële deel verzorgde Joop Verburg een lezing over insecten. Joop had als uitgangspunt het Vlinderommetje genomen, en de foto’s lieten mooie beelden zien van Kevers, Torren, Wantsen, Spinnetjes, Dag- en Nachtvlinders en andere fauna en flora in onze leefomgeving. Een keur aan diversiteit, die ons vooral liet zien hoe bijzonder het natuurlijke leven is: voortplanting hoog in het vaandel en een niets ontziende strijd op leven en dood. Er verdwijnen soorten, maar er duikelen ook weer nieuwe op. Goed dat er vanuit de NVZ vragen gesteld worden over A: de effectiviteit en B: het nut van de bestrijding van de Eikenprocessierups. Hoe schadelijk is de rups eigenlijk en heeft de investering in bestrijding wel nut? (misschien kun je dezelfde vraag stellen ten aanzien van de Muskusrat).

Joop liet ook beelden zien van allerlei excursies. Het enthousiasme van kinderen is aanstekelijk, vooral hoe ze de kleine beestjes ontdekken in hun eigen buurt in de vrije natuur.

Hij eindigde met een plaatje van een prachtige avondlucht met daarop de tekst: ”Geniet van de schoonheid en de veelzijdigheid van de natuur en ga zorgvuldig met de natuur om”.


Tineke Bos 

De Zuringspanner, een dagactieve nachtvlinder, gefotografeerd door Joop Verburg bij het Zwarte Gat.