NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Foodwalk Ten Arlo

 

Afgelopen jaar hebben we o.a. met een workshop “eten uit de natuur” aandacht besteed aan voedsel dat de natuur ons zelf direct biedt. Er is wat kennis voor nodig en de nodige voorzichtigheid, maar je ontdekt snel dat de natuur overvloedig is en een rijke bron aan smakelijke en gezonde dingen. We kunnen ons tegoed doen aan hazelnoten, tamme kastanjes en ga zo maar door. Ook veel meer kruiden dan we denken zijn eetbaar en geven zeer smakelijke gerechten.

 

De Natuurvereniging Zuidwolde speelt op deze ontwikkeling in, door bij aanplant van nieuwe bomen en heesters langs het Vlinderommetje, niet alleen aan insecten en vogels te denken, maar ook aan de mens. Op verschillende plekken zijn hazelaars, mirabellen, herfstframbozen en andere snoepstruiken geplant, die vrij gebruikt mogen worden. Stelregel is: pluk of verzamel wat je zelf nodig hebt en laat de rest voor een ander of voor de natuur zelf.

 

Bij Ten Arlo is een speciale wandelroute ontwikkeld in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. De route loopt natuurlijk langs de Noorderweg, die bekend is van de vele Tamme kastanjes die daar staan en die ook dit jaar weer een overvloed aan vruchten geven. We maken er nog een brochure van, waarbij de route is aangegeven en ook plekken waar wat te verzamelen valt en recepten daarvoor.

 

Foodwalk 28 september

Op 28 september kun je de foodwalk bij Ten Arlo eens uitproberen. Tijdens het Smaakmakersfestival dat weekend in de Wijk organiseren we samen met Landschapsbeheer Drenthe de wandeling waar langs de route ingrediënten geplukt voor een heerlijke thee en een hartige taart. De thee wordt gezet bij camping De Bulte, waar kannen met heet water klaar zullen staan. De taart kan worden bereid en gebakken op het Smaakmakersfestival na afloop van de Foodwalk.

 

Hoe laat?

Van 10:30 tot 12:30 uur. Om 12:30 uur vertrekken de deelnemers gezamenlijk naar het festivalterrein in De Wijk.

 

Waar?

Startpunt is bij de picknickkuil tegenover restaurant de Groene Lantaarn, Hoogeveenseweg 17, 7921 PC in Zuidwolde.

 

Kosten?

€ 5,- , inclusief basisingrediënten hartige taart, plukthee en koek. Er wordt niet voor een complete maaltijd gezorgd.

 

Wat meenemen?

Een lunchpakketje. Het kan even duren voordat de taart klaar is. Ook handig: tuinhandschoenen, schaar of snoeischaar, mandje of katoenen tas.

 

Aanmelden? Ja!

Door middel van het inschrijfformulier op de website van Landschapsbeheer Drenthe. http://www.landschapsbeheerdrenthe.nl/agenda/bericht/smaakmakers-festival/110. Deelname maximaal 25 personen.