NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Wildpluk middag voor de jeugd

 

Na maanden van voorbereiding was het op de derde mei eindelijk zover. De Wildplukmiddag voor de Jeugd. Voorafgaand was Wildplukster Olga met hulp van Albert Heere (ex-zeeman) en Sophia Rotensen (ex- kleuterjuf) druk in de weer geweest om Paardenbloem, Zevenblad, Vergeet-mij-niet en andere zeer lokale natuurlijke producten om te vormen tot een smakelijke en aantrekkelijke snack voor de jeugd.

 

Plaats en tijd waren perfect gekozen. Het nieuwe jeugdhonk als opslag voor alle heerlijkheden en de weergoden lieten zich van hun beste kant zien. De 14 kinderen konden bij aankomst kiezen uit Bramenblad- of Brandnetelthee. De meeste kozen voor de uitdagende Brandnetels. 

 

Met een stickerkaart in de hand werd de speurtocht fanatiek ingezet. Zevenblad, Pinksterbloemen (doe mij er nog maar een!),  Veldzuring (met muizenoortjes) en Reukgras (Anthoxanthum Odoratum) ( karamel zonder zee-zout smaak) werden zonder enige gêne naar binnen gewerkt. Het aloude adagium GEEL = GIFTIG behalve Paardenbloem werd door Wildplukster Olga krachtig verwoord tijdens onze veldbloementocht..

 

Een intermezzo van onze voorzitter (J.V) gaf ons een beeld van het beginnende watertorleven door de presentatie van een -net gevangen- Geelgerande Watertor en Spinnende Watertor (Hydrophilus piceus) die 5 cm groot kan worden. Zo’n beestje in een kinderhand en deze is heel snel gevuld.

 

Na een uur kon er getafeld worden. Naast de eerder genoemde thee was er keuze uit een scala van siropen van o.a.  Vlierbloesem en Paardenbloemen. De Kokosballetjes met Paardenbloemblad vielen bij iedereen in de smaak. De Zevenblad Muffins vroegen iets meer om een “acquired taste”. Witte chocolade met eetbare Violen en Bramen-Bosbosbessentaart hadden deze handicap een stuk minder en hier bleef dus niets van over voor het restant aan achtergebleven ouders. Als dank voor haar inzet overhandigde Albert een gewichtig Eko Bakfestijn Pakket. Hierna hielp iedereen mee met opruimen en kwam een geslaagde, smakelijke en leerzame speurtocht ten einde. Wildplukster Olga (ze heeft ook een website https://wildschutserve.nl/ ) vanaf deze plek nogmaals bedankt voor je inzet en ideeën.

 

Hierbij een filmpje/fotocollage over deze middag.

 

Albert Heere