NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Excursie Vlindertuin en Vlinderommetje


Zuidwolde: onder leiding van Joop Verburg, heeft er op maandag 8 mei j.l. een excursie in de Vlindertuin van Zuidwolde plaats gevonden. Voordat de excursie goed en wel begon toonde Maud ons enkele vers uitgeslopen exemplaren van de Koninginnenpage die zij uit rupsen van vorig jaar had uitgekweekt. Ze werden ter plekke vrij gelaten na eerst een uitgebreide fotosessie. Joop  vertelde o.a. over de opzet en aanleg van de Vlindertuin; dit jaar juist 25 jaar geleden. Hij besteedde aandacht aan de insectenrijkdom van deze tuin. Er zijn veel soorten dag- en nachtvlinders waargenomen, maar ook bijvoorbeeld 60 soorten wilde bijen. Opvallend is dat er steeds meer ruimte wordt gelaten aan inheemse Drentse wilde planten; goed voor de eigen insecten.


Aansluitend werd een wandeling gemaakt over een deel van het Vlinderommetje waarin Joop o.a. vertelde over de verschaling van dit gebied en wat een (rijkdom ) aan planten wij daarvoor terug krijgen. De natuur heeft ons deze dag als soort van beloning verrast met z’n uitbundigheid aan prachtige bloemensoorten, waardoor we  deze middag o.a. bij Middelveen wel 200 bloeiende Mei-orchissen hebben kunnen bewonderen.


Al met al een zéér leerzame middag, en de genoten van de bevlogenheid van Joop Verburg. Er was een ruime belangstelling voor deze activiteit. RTV Drenthe droeg naderhand met een live interview ook nog een steentje bij.

 

Dank je wel, Joop

 

Suzanna

 

 

Maud met koninginnenpages

 

 

De net uitgeslopen koninginnenpage (MMG)

 

 

Volop belangstelling van de groep

 

 

De koninginnenpages worden uitgebreid op de foto gezet.

 

 

Pien vond nog een Andoornschildwants