NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Verslag van de film- en foto avond Natuurvereniging Zuidwolde  2 nov. 2022
Ondanks het feit dat er minder mensen aanwezig waren dan andere jaren was de avond een groot succes. De aanwezigen hebben genoten van een bonte afwisseling van films en foto’s gemaakt door leden van onze vereniging. Wat is het mooi om te zien hoeveel oog er is voor de schoonheid van de natuur.

 

 1. Esther en Roel Metselaar over Hongarije. Esther en Roel zijn vorig jaar verhuisd naar Hongarije en bouwen daar aan de rand van het Bukk-gebergte een nieuw leven op. Zij toonden indrukwekkende foto’s van de omgeving en van de vele bijzondere vogels die ze om hun huis zien zoals o.a. de hop en bijeneter.

 2. Hero Moorlag vertoonde een film over Dassen. Er was aan af te zien met hoeveel rust hij te werk was gegaan want het was mooi te zien was hoe natuurlijk ze zich in de film gedragen, hoe ze foerageren en hoe de moeder met haar jongen omgaat. 3. Joke Laroi  vertoonde natuurfoto’s die ze met haar telefoon had gemaakt maar van een zeer hoge kwaliteit. Haar  foto’s zoals van de Kolibrievlinder en de Glasvleugelpijlstaart maakten veel indruk.

 4. Philip de Brabander toonde een film (met muziek) over zijn reis naar Spitsbergen met onderweg veel ontmoetingen met schitterende landschappen en vele bijzondere diersoorten. Wel was duidelijk dat die witte wereld onder druk staat.

 5. Maud Maas Geesteranus had met eindeloos geduld foto’s gemaakt van de verpopping en ontpopping van verschillende vlindersoorten. In elkaar opvolgende beelden zagen we daar het intrigerende beeld van Oranjetipjes en Koninginnenpage. 6. Metske van der Maar toonde prachtige foto’s van vele libellensoorten die hij op verschillende plekken in  Nederland had gemaakt. Daarbij een aantal zeer zeldzame soorten, die het publiek zeer kon waarderen.

 7. Carl Maurits stuurde foto’s in vanuit Spanje, waar hij tegenwoordig een groot deel van het jaar woont. Schitterende foto’s van vogels en vlinders die we hier niet kennen passeerden de revue.


   

 8. Bart Pijper heeft oog voor het bijzondere in het gewone. Een sfeervolle film met allerlei natuurbeelden met mooie muziek er onder gaf een prachtig beeld van zijn bijzondere kijk op de natuur.

 9. Martin Beekwilder  fotografeert nog niet zo lang, maar hij maakt prachtige beelden. Opvallend is dat hij foto’s liet zien waarin actie zat. De vogels waren in beweging en dat maakte de vertoning enorm spannend en mooi.

 10. Joop Verburg liet tot slot foto’s van paddenstoelen zien waarin een enorme schoonheid van deze soorten tot uitdrukking kwam.
 

 

Aan het eind van de avond was er een enorm applaus van het publiek voor alle deelnemers

 

JV