NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

NIEUWJAARSBERICHT


Beste leden en supporters van onze Natuurvereniging Zuidwolde,

Nu het onmogelijk is om elkaar regelmatig te zien of te spreken wil ik middels de website en de nieuwsbrief jullie allemaal een heel mooi 2021 wensen. Daarbij hoort natuurlijk de wens dat de CORONA-crisis snel bezworen wordt en we ons weer vrijuit overal kunnen bewegen. Zoals het bij een Natuurvereniging hoort, hoop ik natuurlijk ook dat het met de natuur en alles wat daarmee samenhangt beter mag gaan.

Ik wil in een overzicht geven van dingen die spelen of in de afgelopen tijd aan de orde waren en jullie daarover informeren.

Veel dingen die in 2020 waren gepland zijn afgelast of in heel beperkte mate (zeg maar: in besloten kring) uitgevoerd. Dat geldt voor activiteiten maar ook bijvoorbeeld voor bestuursvergaderingen. Noodgedwongen bespreken we veel per mail en het lukt om zo de boel aan de gang te houden. Het afgelasten en het uitstel houdt niet op. Op 9 februari geen avond over Zuid-Amerika; de Jaarvergadering eind maart is uiterst twijfelachtig; de nestkast-routes ook maar niet op touw gezet. De jubileumviering in 2021 hebben we al een half jaar geleden in de koelkast gezet tot 2022 (of 2023?) We zullen steeds van maand tot maand kijken hoe we er voorstaan en wat wel door kan gaan.


Een aantal dingen is wel doorgegaan:


  • De onderzoeken op de begraafplaats naar de natuurwaarde heeft spectaculaire dingen opgeleverd die op de website te zien zijn.
  • De telling van Sleedoornpage-eitjes met 3 tweetallen heeft weliswaar maar 3 eitjes opgeleverd, maar zoeken is moeilijk en die 3 waren er nog, dus we hopen op vlinders en beter resultaat volgend jaar.
  • De door de gemeente ingesteld commissie voor betere bescherming  van  bomen en landschap waarin de Natuurvereniging participeert zal binnen niet te lange tijd het eindrapport aanbieden.
  • In gemeentebrede gesprekken over de toekomst van de landbouw doet onze vereniging mee o.a. in  een digitale bijeenkomst op 21 januari (u kunt meedoen en zich nog aanmelden)
  • De nieuwe zuidelijk lus aan het Vlinderommetje is onder leiding van Jaap Vliegenthart in ontwikkeling. De route is klaar. het pad is aangelegd. Nu nog de palen, de bordjes, de informatieborden, de banken etc. Ze worden ontworpen en besteld of gemaakt en gelukkig met veel hulp van leden.
  • Mooi is dat zich de afgelopen tijd twee nieuwe kandidaat-bestuursleden hebben gemeld. Na Anneke van Baal, wil ook Albert Heere het bestuur komen versterken.
  • Gerhard Warmink wil de opengevallen plaats van Henk Bulder als coördinator Kerkuilenwerkgroep overnemen.
  • Vervangende activiteiten zijn in voorbereiding voor dingen die niet door kunnen gaan. Daarover later meer.

 

Ik hoop van harte dat we op dit jaar hoewel het in veel opzichten moeizaam begint, met een positieve blik kunnen terugkijken. Ik wens jullie allen gezondheid, geluk en één ding mag gewoon doorgaan: Genieten van al het moois om ons heen in de natuur.

 

Joop  Verburg, voorzitter NVZ