NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

Succesvolle morgen in de Boerhoorn  
  

Ruim 50 kinderen kwamen naar de Boerhoorn voor de traditionele nestkastbouwmorgen. Maar zeker een even groot aantal volwassenen kwam mee om te helpen en dat maakte de morgen gezellig en succesvol. Alle 110 nestkasten zijn in elkaar gezet (65 van de 175 waren al vooraf door een groepje vrijwilligers in elkaar gezet). Niet met hamer en nijptang zoals vroeger maar alles met de accuboor en het was prachtig om te zien hoe zelfs de kleinste kinderen daarmee konden omgaan. Alles was tot in de puntjes voorbereid door Albert Dragt. Een groot aantal nestkasten wordt betaald door de gemeente die de kasten gebruikt in de natuurlijke strijd tegen de Eikenprocessierupsen.

Maar ook de andere activiteiten werden druk bezocht en het bleef vol en druk tot tegen 12.00 uur. Emmo de Groot ontfermde zich over de tekentafel en kreeg de kinderen aan het kleuren en knippen waarmee ze mooie vlinders maakten.
Hannie Prins en Wimmy Moorman gaven sturing aan de pinda-rijg-tafel waar een grote zak pinda's (gekregen van Jan Bosscher van de Notenbar. DANK!) er volledig doorging en alle kinderen met een pinda-snoer voor de vogels naar huis gingen. Ze weten dankzij dit soort acties heel goed hoe vogels de winter door geholpen moeten worden.

Wilma Huiskes en twee van haar kleinkinderen waren superdruk om met alle kinderen vetbollen te maken. Alles was compleet voorbereid en het is mooi om te zien hoe vanzelfsprekend vlot alles loopt.

Tenslotte de uilenballen. Jan Mager had een soort elektronische microscoop meegnomen waardoor je de botjes en schedeltje die uit de uilenballen werden geplozen, op een computerbeeldsxcherm te zien waren. De tafels waren tot het eind bezet en het blijft toch elke keer weer verrassend hoeveel lol de kinderen hebben in het speuren naar prooiresten in de uilenballen. Woelmuizen, Spitsmuizen en Ware muizen; alle soorten werden teruggevonden en soms zelfs botjes en schedels van zangvogeltjes.

Soms  zijn we wel eens bang dat voor zulke traditionele activiteiten de belangstelling terugloopt Maar afgaand op de enthousiaste reacties van de bezoekers, mogen we concluderen dat we er gewoon mee door kunnen gaan.

MET DANK AAN ALLE HELPERS en de gastvrije BOERHOORN!

Joop Verburg

 

Jan Herstel met kinderen in actie bij de bouw

 

 

De boor is zwaar, dus Rob helpt toch een handje

 

 

De vetbollentafel de hele morgen vol

 

 

Kleuren en vlinders maken aan de tekentafel

 

 

Hannie heeft plezier met de kinderen.

 

 

Zo zie hoe je kind bezig is

 

 

Jan Mager legt het uit.

 

 

De tijd heeft stilgestaan. De dochters van Tineke Bos, doen elk jaar weer mee.

 

 

Na afloop hielp jong en oud mee met opruimen