NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Hoe richt ik een natuurlijkvriendelijke tuin in?

Dinsdag 26 februari was Ronny Huls te gast bij Natuurvereniging Zuidwolde in de Boerhoorn. Ronny is werkzaam als ecologisch adviseur voor bedrijven en natuurlijk
ook voor particulieren. Ronny heeft afgelopen jaar de natuurgidsencursus van het IVN afgerond en als eindopdracht heeft hij een presentatie gegeven over het ecologisch inrichten van tuinen van en voor particulieren. Hij komt in de nieuwe wijk Ekelenberg in Zuidwolde te wonen en vindt het enorm jammer dat daardoor  de oorspronkelijke natuur verloren is gegaan. Hij kreeg het plan om zijn nieuwe buurtgenoten handvatten te geven om hun tuin zo in te richten dat er ook voor de natuur weer kansen ontstaan.
Er waren 65 belangstellenden aanwezig dinsdag en die kregen te horen dat om dieren in de tuin te krijgen die moet voldoen aan de 4 V’s. Namelijk Voedsel, Veiligheid, Voortplanting en Variatie. Als de tuin aan deze voorwaarden voldoen is het voor de vogels en andere dieren aantrekkelijk om er te verblijven en Ronny heeft diverse voorbeelden aangedragen om deze voorwaarden te creëren zowel voor insecten als vogels en kleine zoogdieren. Mocht u er niet bij zijn geweest en toch belangstelling hebben voor dit onderwerp kunt u middels een link deze presentatie lezen op onze website.

Carl MauritsRonny Huls met een klein deel van het publiek. (foto Carl Maurits)