NVZ © 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Succesvolle foto-avond van Natuurvereniging Zuidwolde 

Ook in 2018 op 14 november werd de jaarlijkse foto-avond weer een groot succes! Bijna 50 bezoekers waren enthousiast over de afwisseling en de kwaliteit van wat door 10 presentatoren werd vertoond.  Foto’s en films dichtbij een ver weg wisselden elkaar af. Juist die grote verscheidenheid en de verhalen die erbij verteld werden, maakt deze avonden zo waardevol en bezienswaardig.


  1. Philip de Brabander liet prachtige filmbeelden zien van een paartje Grauwe klauwieren, die hun jongen voeren. Ook het geluid van nachtzwaluwen liet hij horen.
  2. Esther Metselaar toonde beelden van de bewegingscamera in haar tuin in Nieuwlande, waar een keur aan dieren te zien was: van Das tot spitsmuis en van Houtsnip tot Vos. Daarna toonde ze nog foto’s van haar vakantie in Portugal met vooral bijzondere vogels.
  3. Heleen Langen bezocht haar dochter, die in Uganda werkt en woont en zij maakte daar een mooie fotoserie in de Afrikaanse natuur.
  4.  Marry van de Kamp toonde opnames uit haar eigen tuin in Hoogeveen. Daarin kon je zien dat natuur ook dichtbij heel mooi is.
  5. Hero Moorlag toonde filmbeelden van de Waterspreeuw die hij onlangs in het Oude diep ontdekte. Een zeldzame vogel met intrigerend gedrag.
  6. Na de pauze liet Reinder Schonewille filmbeelden zien van Torenvalk, Steenuil en Havik rond zijn boerderij in ten Arlo. Vooral de beelden van de kippen die doodgingen en de haan die tenslotte door een Havik werd gegrepen en geplukt, waren indrukwekkend.
  7. Germa Kitslaar toonde foto’s van haar reis naar Nepal met prachtige opnames van bloemen en dieren.
  8. Frits Kruizinga is ook al Uganda-ganger waar hij en zijn vrouw Thea aan projecten werken. Schitterende foto’s van allerlei dieren van Jachtluipaard en Leeuw tot Nijlpaard kwamen voorbij.
  9. Carl Maurits borduurde voort op zijn presentatie van 2017. Toen liet hij zien hoeveel hij geleerd had op fotografiegebied in de jaren daarvoor. Nu kregen we een keur aan mooie opnames te zien van allerlei vogels.
  10. Tenslotte Bart Pijper, die een vijftal korte films liet zien over heel verschillende natuurwaarnemingen, waarbij vooral de film over de sporenverspreidende Tonderzwam veel indruk maakte.  Film 1, film 2, film 3, film 4 en film 5.

 

Joop Verburg sloot de avond af met een groot compliment aan alle fotografen en aan Roel Metselaar die alles technisch perfect had geregeld.  Een daverend applaus van het publiek volgde.

 

Een bezoeker