NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Jaarvergadering

Op 29 maart vindt van 19.30 tot 20.15 uur de jaarvergadering van Natuurvereniging Zuidwolde plaats in de Boerhoorn.

Het verslag van de jaarvergadering van 2017 en de agenda kunt u hier bekijken.


Aansluitend zal er, zoals u gewend bent, een boeiende lezing plaatsvinden, die voor zowel leden als niet-leden gratis toegankelijk is. De lezing ‘Alle kleine beestjes helpen’ wordt gegeven door Marc Siepman en duurt tot ongeveer 22.00 uur.


De bodem wordt wereldwijd op grote schaal mishandeld en uitgeput. Dit heeft zijn weerslag op de gewassen die geteeld worden, maar ook op de gezondheid van mens en dier. Daarnaast lijdt het klimaat eronder (en lijdt de bodem weer onder het veranderende klimaat), hebben we steeds meer last van milieuvervuiling en ondervinden we overlast van water – soms is er te veel, soms is er te weinig. Allemaal complexe vraagstukken die niet verbonden lijken te zijn, maar dat is slechts schijn. Al deze problemen hebben een gemene deler: de bodem. Als we beter met onze bodems om leren gaan, zullen de problemen ofwel verminderen, ofwel geheel verdwijnen. 

Marc schrijft over zichzelf: ik woon in Deventer. Ik ben gewoon mezelf. Omdat ik mijn tijd maar een keer kan besteden, doe ik wat ik belangrijk en leuk vind. Ik schrijf, vertaal, spreek en doceer momenteel over de bodem en economie.


U bent van harte uitgenodigd!

 

Marc Siepman