NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

7 januari 2018: winterwandeling


De Winterwandeling op zondag 7 januari 2018 werd georganiseerd door de Natuurvereniging Zuidwolde. Bestemming: gebied Schrapveen en het Reestdal.


Om 13.00 uur verzamelden we ons bij het Tonckenshuis. Na welkom te zijn geheten door Joop Verburg vertrokken we per auto naar Schrapveen 13 waar de familie Visser de boerderij van het Drents Landschap beheert. Hier sloot zich nog een aantal mensen aan zodat we in totaal met ongeveer 50 personen waren, een grote groep dus.

We wandelden via Den Oosterhuis naar de Reest. De Reest meandert op de grens van Drenthe en Overijssel. De ene keer gingen we een bruggetje over en waren we in Overijssel. Na een volgend bruggetje waren we weer in Drenthe.

Joop vertelde een leuke anekdote over het Joods vonder. Het verhaal gaat dat een Joodse marskramer op dit bruggetje uitgleed en verdronk in de Reest. Joop vertelde ons ook een en ander over de flora en fauna van het gebied en ook dat het Drents Landschap het evenwicht probeert te bewaren tussen de natuur enerzijds en de agrarische bedrijven anderzijds. Onderweg hebben we een aantal reeën en wilde zwanen gezien.

Na afloop stond de koffie, chocolademelk met slagroom(!) en koek voor ons klaar.

Ook konden we genieten van een glaasje kruidenlikeur. Al met al een prachtige wandeling met mooi helder weer en ondanks de soms koude oostenwind: een zeer geslaagde middag.


Joop en familie Visser, hartelijk bedankt. Voor herhaling vatbaar!!


Hartelijke groet van

Henk en Janny Profijt


 

Wandeling met 50 deelnemers in de zon richting Den Oosterhuis. (Foto Joop Verburg)

 

 

Bij het Jodenvonder zagen we een groep Reeën. (Foto Joop Verburg)

 

 

Joop legt uit hoe Het Drentse Landschap het gebied beheert en de waterstanden reguleert voor boeren en natuur. (Foto Richard 't Lam)