NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Jeugdactiviteiten Natuurvereniging Zuidwolde op 27 december 2017 in de Boerhoorn


  • Albert Dragt had veel werk gedaan om de bouw van nestkasten soepel te laten verlopen. Dankzij die voorbereiding is het heel goed gelukt en met hulp van 6 vrijwilligers hebben de kinderen de kasten perfect in elkaar gezet.

  • De tafel met pinda’s was continu bezet en er zijn heel wat snoeren gemaakt onder leiding van Germa Kitslaar.

  • Wilma Huiskes regelde samen met behulpzame handen van enkele kleindochters de productie van vetbollen. Kopjes uit de kringloop werden gevuld en zullen de komende tijd tuinen in Zuidwolde sieren tot geluk van de vogels.

  • Kinderen konden kleurplaten inkleuren en velen hebben zich daarop uitgeleefd.

  • De lange tafel waar uilenballen konden worden onderzocht was steeds vol en er zijn heel veel uilenballen uit elkaar gehaald en allerlei muizenkaakjes en vogelkopjes zijn onder leiding van Joop Verburg met de loep en onder de microscoop bekeken.

Het was een mooie en succesvolle morgen dankzij hulp van vele vrijwilligers.


Verslag van de nestkastbouwdag in de Boerhoorn

Een grootmoeder schreef:

Op woensdag 27 december 2017 vond de traditionele timmer- en knutselmiddag van de Natuurvereniging Zuidwolde plaats in de Boerhoorn. Er waren aardig wat kinderen met hun (groot)ouders. Er waren zelfs een paar kinderen uit België. Enthousiast werkten de kinderen aan nestkasten, pindasnoeren en vetbollen. Het uitpluizen van de uilenballen leverde weer leerzame ervaringen op. Ook de tafel met kleurplaten was steeds drukbezet. Trots lieten de kinderen hun zelf getimmerde nestkasten zien, per gezin een exemplaar. Aan de pinda-tafel was het erg gezellig, de kleintjes oefenden nauwgezet met het prikken in de pinda’s, zodat ze niet in hun vingers prikten. Voorzover ik weet is dat allemaal goed gegaan. Groot en klein genoot van het samenstellen van de vetbollen, met véél zaadjes erin. Al met al was het weer een gezellige, leerzame ochtend voor jong en oud. Thuisgekomen besloten mijn kleinkinderen om het pindasnoer in de kerstboom te hangen en ze zelf op te eten. Nu maar hopen dat de nestkasten en de vetbollen buiten op hun plek terecht komen…

Een grootouder


Een vader schreef:

Het was een erg leuke morgen. We hadden ons voorbereid op het vogelhuisje bouwen zoals in de krant vermeld. Dat er veel meer te beleven viel was een geweldige bonus. Met name de uilenballen hebben diepe indruk gemaakt. Hartelijk dank voor de verzorging van de morgen met zoveel vrijwilligers!

Bert Schaak

 

 

 

 

Albert Dragt ziet toe op het bouw-werk

 

 

Jan Mager kijkt of het timmerwerk goed gaat

 

 

Joke Laroi helpt bij het laatste onderdeel

 

Een nestkast timmeren is geen eenvoudige klus

 

 

Wilma Huiskes en haar kleindochters zorgen voor de productie van vetbolkommetjes

 

 

Aandacht voor de vulling van de kopjes

 

Een tafel vol pluizers bij de uilenballen

 

Vader Bert kijkt wat voor schedeltjes Marius tevoorschijn tovert

 

 

Pinda’s rijgen is een secuur werkje

 

Vader Theo kijkt of het goed gaat

 

Kleuren naar hartelust