NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Natuurwerkdag 2017

Zaterdag 4 november, om 9 uur, verzamelden leden van Natuurvereniging Zuidwolde, enkele natuurgidsen in opleiding en leden van de Rotary Hoogeveen-De Wolden zich bij de rotonde van de Ommerweg in Zuidwolde om hard aan de slag te gaan tijdens de jaarlijkse natuurwerkdag.

Nadat iedereen van harte welkom was geheten door Joop Verburg en de werkhandschoenen en het gereedschap was verdeeld zijn we in 3 groepen uiteen gegaan. De eerste groep heeft zich beziggehouden met het verwijderen van de bramenstruiken tussen de heide. De tweede groep ging met zaag en heggenschaar de jonge aanwas te lijf. Dit om zo het landschap wat meer open te houden en vanaf het Vlinderommetje een uitkijk over de rotonde te geven. De derde groep werd gevraagd om het gezaagde en geknipte hout op open plekken in rillen neer te leggen.

Rond de koffie, om 10.15 uur, kwam er versterking. Een 15-tal bewoners van woonvoorziening de Zuideresch kwam een handje helpen. Met zagen en heggenscharen gingen zij onder begeleiding het veld in. Er werd serieus gewerkt, gelachen en geleerd van elkaar. We waren uiteindelijk met bijna 50 man en vrouw bezig. De rillen werden steeds groter, de bergen met kleine takken werden topzwaar.

Om 12.15 uur kwam de grote pan met snert en een pan paddenstoelensoep op tafel. Nadat eenieder soep en een broodje had gegeten konden we voldaan naar huis en het heideveld bij de rotonde lag er weer stil en stralend bij.

Nicole van Leusden

Natuurgids in opleiding


 

De leden van de Rotary waren superenthousiast aan het werk, ondanks het feit dat er geen motorzaag was en alles met de hand moest!

 

 

Met koffietijd was te zien hoe druk het was.

 

 

Voor het eerst vond Joop Vuurzwammetjes in het heideterrein.

 

 

Zwervend over het heideveld waren overal mensen aan het werk

 

 

Nicole van Leusden begeleidde Naomi, Berry en Michelle bij het werk