NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Workshop levert mooie gerechten op

In een volle koffiezaal van Museum De Wemme opent Germa zaterdagochtend 17 mei de workshop en geeft het woord aan gastspreker Anneke Bleeker. Zij vertelt eerst vol vuur over de tijd een aantal jaren geleden toen ze de HPV-vaccinatie aan de kaak stelde waarbij 12-jarige meisjes als proefkonijn werden gebruikt ten gunste van de farmaceutische industrie. Daarna vertelt ze waarom ze zich verder heeft verdiept in gezondheid en met name voeding. Ze komt erachter dat wat de meeste mensen eten, vulling is en geen voeding. De reden waarom de consument niet oplet wat hij in het supermarktkarretje legt, is onwetendheid. Ze vertelt verder hoe een juiste verhouding tussen groente en fruit uit de groentewinkel en groente en fruit uit de vrije natuur je voedingspatroon compleet maakt.

Na deze boeiende en leerzame lezing en een tweede kop koffie gaan allen op deze stralende meidag naar buiten en geeft Anneke aan welke planten je kunt eten en waarvoor je ze kunt gebruiken. Bij terugkomst gaat een gedeelte van de deelnemers aan de slag met de voorbereidingen van een aantal recepten. Anderen halen meer planten uit de natuur, die later worden toegevoegd. Er worden prachtige kunstwerken geproduceerd, die na vastlegging met diverse camera's met smaak worden verorberd.

Anneke bedankt iedereen voor de tomeloze inzet en hoopt ieder in de toekomst weer te zien op één van haar volgende activiteiten, zie www.gezondverstandavonden.nl. Ook geeft ze aan dat Permacultuur, een duurzamer en eenvoudiger manier van tuinieren, prachtig aansluit op het thema en dat ze daarom in de toekomst hieraan ook aandacht zal geven. Iedereen krijgt een boekje mee met de titel ''Nooit geweten dat je Vergeet-mij-nietjes kan eten''. Daarna bedankt Germa Anneke en alle aanwezigen voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde en bewuster makende workshop.

Een mooi compliment aan Anneke: Een vrijwilliger van De Wemme, die intussen boodschappen had gedaan, vertelt: ''Ik heb in de winkel nu anders boodschappen gedaan''.

Wolter Moorman