NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Leer meer over eten uit de natuur


Er zijn veel lekkere en gezonde planten en vruchten in de natuur te vinden. Welke je kan eten en hoe je ze in een maaltijd kunt gebruiken, kun je 17 mei leren in de workshop ‘’Eten uit de natuur’’ onder leiding van Anneke Bleeker. Anneke is auteur van vele boekjes ‘’Nooit geweten dat je… kan eten’’.

Na een presentatie maken we een wandeling. De kruiden en planten die we vinden, oogsten we om er bij terugkomst een heerlijke maaltijd mee te maken. Dat wordt gezond genieten!


Waar en wanneer?

De workshop wordt gehouden in het Cultuurhistorisch streek- en handkarrenmuseum "De Wemme”, Burg. Tonckensstraat 49, 7921 KB in Zuidwolde. We starten om 10.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. Het museum is dan ook open. Een leuke kans om tijdens de pauze even een kijkje te nemen. Ook bij de tentoonstelling " Van klapbroek en kousenband – leven en werken rond 1900’’.

Koffie of thee met heerlijke koek staat bij aankomst klaar. In de loop van de dag of na de wandeling is er nog een keer koffie of thee (overige consumpties voor eigen rekening). Neem wel zelf wat voor de lunch mee.


Meld je aan

De kosten zijn € 35 inclusief entree museum en een boekje uit de serie van Anneke.

Maximaal 40 personen kunnen deelnemen. De inschrijving is op volgorde van ontvangen betaling van € 35 per persoon op rekening NL83 INGB 0004 3984 46 t.n.v. Natuurvereniging Zuidwolde. Meld je aan door een e-mail te sturen aan workshop@natuurverenigingzuidwolde.nl.

Contactpersoon voor deze dag is Germa Kitslaar, tel. 0528-372377.