NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Donderdag 13 februari 2014, 20.00 uur in de Boerhoorn: tussen Regge en Reest

 

Op 13 februari neemt natuurfotograaf Philip Friskorn (Zwolle 1945) ons in woord en beeld mee op een tocht door ‘zijn’ provincie. Philip werkt wereldwijd en heeft op zeer bijzondere plekken in de wereld gefotografeerd. Toch komt hij altijd graag terug in zijn eigen Overijsselse biotoop.

 

Heuvels, moerassen, cultuurgronden en de droge heidegebieden

Het verhaal van Philip begint bij de ijstijd. Hoe het landschap van Noord- en Oost-Nederland gevormd is door de stuwwallen die door het schuivende ijs ontstonden. Vanuit de moerassen van het Haaksbergerveen gaan we ten zuiden van Diepenheim naar de oorsprong van de Regge. We komen te weten waarom de Regge sterk gekanaliseerd is. En hoe we dan uitkomen bij de Overijsselse Vecht, waar hier en daar in het landschap de oude meanders van de Regge toch nog terug te vinden zijn. Vervolgens gaat Philip naar Salland en komt terecht in Dedemsvaart, waar de Reest de natuurlijke grens tussen Overijssel en Drenthe vormt. Deze kleine rivier heeft prachtige meanders en een indrukwekkende dynamiek. Dit maakt de Reest onder invloed van de seizoenen zo bijzonder.

 

Ontmoeting met de vogels

In de presentatie van 13 februari zal Philip het ook over vogels hebben. De Sallandse Heuvelrug is de laatste plek in Nederland waar nog Korhoenders voorkomen. In deze serie ontmoeten we deze bijzondere vogel in de winter.

 

Kom de prachtige beelden bekijken!

De entree is gratis. Neem ook gerust niet-leden mee!

 

 

 

Pestvogel

 

 

Bosuil

 

 

Regenboog

 

 

Sallandse Heuvelrug