NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Lentefeest 26 april 2017


We hebben een speurtocht gedaan bij het Tonckenshuis in het bos. Als eerste moesten we vogels zoeken en kijken of ze wel of niet in het bos leefden. Toen moesten we met een zeef aan een stok waterbeestjes vangen. We hebben kikkervisjes gevangen en zagen een heel grote karper. Daarna liepen we verder door het bos en hebben we vogelnestjes gemaakt van mos en klimop met eikels en dennenappels als eitjes.

Na de nestjes maken, gingen we insecten zoeken. We hebben duizend- en miljoenpoten gevonden. Torretjes en spinnen. De pop van een kever. Na een stukje lopen, kwamen we weer bij het dierenpark en hebben we gegrabbeld. Daar hebben we een knuffelbeer gevoeld, een beeldje van een dolfijn en een belletje. Het belletje rinkelde. Daarna in het parkje dieren zoeken die op de zoekkaart stonden: een konijn, een cavia, een geit, kuikens.

Na het afsluitende verhaal over een arm jongetje met een toverpan en een viool die trouwde met de prinses, hebben we lekkere pannenkoeken gegeten bij een lentezonnetje.


De schaapjes van de Kleefegge

 

meekijken met Albert Brandsma die koninklijk onderscheiden werd.

 

 

zoeken in het bos onder boomschors

 

 

zoeken op de bosbodem

 

 

door de loep met Joop meekijken naar kleine bodembeestjes

 

 

na afloop pannenkoeken eten, zoveel je lust