NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

Eitjes van de Sleedoornpage

 

Vandaag 1 december 2012 zijn leden van de Vlinderwerkgroep van de Natuurvereniging Zuidwolde op zoek geweest naar eitjes van de Sleedoornpage. Voor argeloze voorbijgangers is het altijd een wat vreemd gezicht om een stel volwassenen op een tamelijk ongewone manier in de berm aan het werk te zien speurend tussen de struiken. Antwoord op de vraag wat je aan het doen bent: “We zoeken eitjes”, helpt ook al niet veel. Maar met wat extra uitleg oogsten we toch altijd wel instemming.

Traditiegetrouw werd eerst gezocht bij de Vlindertuin. Sicco Ens (Vlinderstichting), Jelle de Vries (Vlinderwerkgroep Drenthe) en Wil, Tineke, Karin, Anna en Joop vonden daar in een uur tijd 10 eitjes hoewel er het hele jaar geen Sleedoornpage in of bij de Vlindertuin was gesignaleerd. Ook werden er eitjes van de Blauwrandspanner en de Meidoorn-uil gevonden, die ook op Sleedoorn te vinden zijn. Alleen Anna was nog niet zo gelukkig om een eitje te ontdekken.
Gelukkig werd dat goedgemaakt toen we in het tweede deel een stuk van de Slagendijk afzochten. Ook daar werden in een uur 10 eitjes gevonden en ook Anna vond daar haar eerste eitjes, waarmee ze met onderscheiding kon toetreden tot het gilde van erkende Sleedoornpageeitjeszoekers. Het resultaat was goed, het weer was veel beter dan de voorspelling deed veronderstellen (zoals meestal) en de deelnemers hadden  een mooie middag.