NVZ 2011

 

logo

Natuurvereniging Zuidwolde

 

 

 

 

wielewalen

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

 

 

 

2 februari 2012: Lezing Willem Kolvoort.

 

In gespannen afwachting van de lezing over de onderwaterwereld van Drenthe zaten de bezoekers in de Boerhoorn. Op enig moment werd duidelijk dat er een kink in de kabel was gekomen. Willem Kolvoort was niet tijdig aanwezig. Joop Verburg redde de situatie door snel thuis zijn PC op te halen en met behulp van de gastvrouwen van de Boerhoorn werd de beamer aangesloten en kon er toch even over acht begonnen worden met de avond. Joop vertelde over WILDE BIJEN: een fascinerende wereld waar we nog weinig van weten. 350 soorten in Nederland! (zie Vlinderommetje , flora en fauna, bijen) Om kwart voor negen kon Willem Kolvoort met zijn verhaal over de onbekende wereld van het onderwaterleven in Drenthe beginnen. Ook dat leverde prachtige beelden en mooie verhalen op. In de 2e pauze werd alle aanwezigen vanwege de afsluiting van het jubileumjaar van de natuurvereniging een drankje aangeboden. Zo werd het bij elkaar toch een succes.  

  

Een van de aanwezigen stuurde later een mail: Wat heeft Joop gisteren de avond weer perfect gered. Ik heb ook genoten van zijn uitleg, de foto's over de bijen, een wondere wereld.
Een dubbele wondere wereld-avond dus. Het aangeboden drankje viel ook goed bij de mensen. Een verrassende avond. Dank jullie wel.

 

<Terug naar uitgevoerde activiteiten>