NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Agenda's bevriende Natuurverenigingen

Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

 

 

 

 

Jaarprogramma

 

<Naar uitgevoerde activiteiten>

 

Dinsdag 30 januari 2018, 20.00 uur Boerhoorn: Vogels in Drenthe
Bert Dijkstra werkt bij Landschapsbeheer Drenthe en is een begenadigd verteller. De presentatie gaat deze avond over vogels. Hij vertelt over de veranderingen in de vogelstand in Drenthe. Klimaat, landgebruik en waterverbetering zijn oorzaken van die verandering. Speciale aandacht besteedt hij aan het boeiende leven van de Scholekster. Iedereen is welkom.

Speciale aandacht voor de Scholekster

Zondag 25 februari 2018: Excursie diersporen met Jeroen Kloppenburg. Verzamelen om 09.00 uur bij Tonckenshuys. Allerlei dieren, we zien ze niet zo vaak, maar ze zijn er wel. Veel dieren hebben geleerd zich voor mensen (en andere roofdieren) verscholen te houden. Zo leven ze in de nacht, of diep verscholen in het bos. Maar wanneer ze zich dan bewegen laten ze wel sporen achter. En die sporen verraden niet alleen hun aanwezigheid, maar ook hun gedrag. Deze excursie gaan we op pad met Jeroen Kloppenburg. Jeroen is sinds zijn jeugd gefascineerd door diersporen. Hij is gediplomeerd IVN Natuurgids, coördinator van de Deventer Dassenwerkgroep, actief in het ottermeetnet en eigenaar van het in diersporen gespecialiseerde Weylin Tracking.

Jeroen Kloppenburg vertelt over diersporen.

Zaterdag 10 maart 2018, 09.00 uur: werken in de Vlindertuin in Zuidwolde
De jaarlijkse opknapbeurt van de Vlindertuin begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. We gaan aan het werk om de Vlindertuin uit de winterrust te halen en de paden weer op te knappen etc. Iedereen is welkom om mee te helpen. Handschoenen, stevig schoeisel en een schep, hark of kruiwagen zijn handig om mee te nemen.


Donderdag 29 maart 2017 19.30 uur Boerhoorn: Jaarvergadering van de Natuurvereniging met aansluitend om ca 20.15 uur een onderwerp over vogels.

Het staat nog niet vast wie de avond verzorgt. Zodra het bekend is, vermelden we dat hier. Zoals gebruikelijk is zelfs de koffie deze avond gratis.

 

<Naar uitgevoerde activiteiten>