Agenda's bevriende Natuurverenigingen
Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten met verslagen>

Dinsdag 11 februari 2020 20.00 uur Boerhoorn Zuidwolde: Leven van Insecten in Zuidwolde
Joop Verburg geeft een presentatie met veel mooie beelden over insecten zoals vlinders, bijen, kevers en allerlei andere soorten insecten in hun natuurlijke Zuidwoldiger omgeving. Hoe leven ze? Hoe gaat de gedaanteverwisseling? Waar leven de voorstadia van? Zijn er veranderingen? Natuurlijk wordt er ingegaan op de veranderingen als  klimaat, droogte, bedreigingen, kansen etc. en ook de Eikenprocessierups wordt niet overgeslagen.  Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Maandag 17 februari 2020 19.30 uur 't Ende de Stapel: Presentatie Wolf in Nederland
Bekendmaking uitnodiging Werkgroep 't Ende (St.Het Drentse Landschap.)
Op 17 februari wordt een presentatie gegeven over de Wolf in Nederland door Daan Vreugdenhil (boswachter ecologie bij Natuurmonumenten) Uitnodiging

Donderdag 26 maart  2020  van 19.30 uur tot 20.15 uur Jaarvergadering voor leden NVZ. Na een korte pauze om 20.30 uur Rene Manger: foto's en  films over libellen.
Iedereen is daar wekom en zelfs de koffie is gratis Libellen en klimaat:  Libellen zijn al minimaal 300 miljoen op onze wereld. Wat maakt deze insecten zo succesvol?  De laatste decennia lijkt het klimaat te veranderen. Hoe reageert de Drentse - en Nederlandse libellenfauna hierop?  In deze lezing van René Manger worden verschillende aspecten van de libellenfauna in Noordoost Nederland met eigen foto's en video’s toegelicht. Ook worden enkele eigen video’s over libellen uit enkele Europese landen gepresenteerd.

<Naar uitgevoerde activiteiten>