Agenda's bevriende Natuurverenigingen
Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten met verslagen>

In deze tijd van CORONA moeten alle voorgenomen activiteiten onder voorbehoud worden gezien. Bovendien willen we bij de dingen die wij wel organiseren, dat ieder zich aan de vastgestelde regels houdt

Vroege vogelexcursie Voorlopig worden geen excursies gepland, zodra dat kan geven we bericht over de plannen. Harmen van der Wal

Plantenexcursie De plantenexcursies plannen we voorlopig niet. Zodra er weer goede mogelijkheden zijn laten we weten op welke avonden we weer op pad gaan. Rob van Leeuwen

Ook over jaarlijkse evenementen als het lentefeest en de boerderijfietstocht is geen informatie bekend. De uitvoeringen van het spel over Mina Koes en dus ook de bijbehorende excursies zijn doorgeschoven naar volgend jaar.

Vrijdag 7 mei 2021, Nachtvlinderexcursie. Deze avond gaat helaas niet door de kou.

De nachtvlinderexcursies staan ook in 2021 in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 6 jaar. Vanwege de corona-maatregelen kunnen we dat nog niet gezamenlijk doen. Zodra dat kan maken we de plek en tijd op deze website bekend.  Iedereen is dan weer welkom bij deze avonden. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan vooraf naar deze agenda op onze website.

Dinsdag 1 juni 2021 Werken in de Vlindertuin.

Vooralsnog vragen we aan ieder om zich vooraf op te geven  via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Vrijdag 4 juni 2021, Nachtvlinderexcursie.

Dinsdag 6 juli 2021 Werken in de Vlindertuin.

Vrijdag 9 juli 2021, Nachtvlinderexcursie.

Dinsdag 3 augustus 2021 Werken in de Vlindertuin.

Vrijdag 6 augustus 2021, Nachtvlinderexcursie.

Vrijdag 3 september 2021, Nachtvlinderexcursie.

Zaterdag 4 sept 2021, natuurexcursie naar Engbertsdijksvenen.

We gaan er maar optimistisch van uit dat we dan weer met een groep op pad kunnen. We rijden gezamenlijk vanaf Toncenshuys om 13.00 uur. Edwin de Weerd is onze gids. Hij heeft in 2019 veel natuuronderzoek gedaan in het gebied en kan ons bijzondere dingen laten zien. Opgave via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Dinsdag 7 september 2021 Werken in de Vlindertuin. Van april tot en met oktober werken we iedere 1e dinsdagmorgen van de maand van  9.00 uur tot 12.00 uur we met elkaar in de Vlindertuin op het volkstuincomplex aan de Westerveldseweg in Zuidwolde om het goed te houden voor de natuur en mooi voor de bezoekers. Voor koffie en lekkers wordt gezorgd. Volgende data steeds op de 1e dinsdag v.an de maand

Vrijdag 1 oktober 2021, Nachtvlinderexcursie.

Zaterdag 2 oktober 2021, 9.30 uur Zuidwolde bij Tonckenshuys: paddenstoelenexcursie
Onder leiding van Bernhard de Vries en Joop Verburg van Natuurvereniging Zuidwolde gaan we tot ca. 12.00 uur op zoek naar paddenstoelen. Wie vindt de bijzonderste paddenstoel? Welke zijn eetbaar? Wat betekenen paddenstoelen in de natuur? En voor de kinderen is een aparte gids: Wie vindt de kleinste paddenstoel? En wie de kleurigste? Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Vertrek om 09.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys, Meppelerweg 22, Zuidwolde.

Dinsdag 5 oktober 2021 Werken in de Vlindertuin.

Zaterdag 23 oktober 2021. Nacht van de nacht. start 19.30 uur op parkeerplaats Tonckenshuys, Meppelerweg 22 Zuidwolde.

In deze Nacht van de Nacht gaan we nieuwe dingen doen om het belang van het duister duidelijk te maken. Kosten voor deze avond: kinderen gratis en ouders/begeleiders betalen € 2,00 per persoon voor consumptie en organisatie. Iedereen is welkom  maar  opgave vooraf is nodig via info@natuurverenigingzuidwolde.nl . De start is om 19.30 uur vanaf het parkeerterrein bij het Tonckenhuys. We eindigen omstreeks 21.00 uur en krijgen dan bij Tonckenshuys iets lekkers aangeboden.

Zaterdag 5 november 2021 Natuurwerkdag start 9.00 uur bij de rotonde Ommerweg Zuidwolde

Natuurverenging Zuidwolde doet mee aan de nationale Natuurwerkdag in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. Vanaf  9.00 uur gaan we aan de slag bij de om het heideterrein weer open te maken en opslag te verwijderen. Iedereen die mee wil doen, jong en oud,  is van harte welkom. Heerlijk om samen buiten de handen uit de mouwen te steken en te zien hoe een gebied opknapt van deze onderhoudsbeurt. Wij zorgen voor gereedschap en handschoenen, maar trek zelf stevige kleding en schoeisel aan. We sluiten af om 12.00 uur met stevige erwtensoep of vega-soep voor alle medewerkers.

<Naar uitgevoerde activiteiten>