Agenda's bevriende Natuurverenigingen

Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten>

Vrijdag 20 juli 22.00 uur Schrapveen 13 Linde Verzamelplaats bij coördinaten 226.4 x 515.2 Nachtvlinderexcursie

De nachtvlinderexcursies in 2018 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In alle vakken waarin de vallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 8 jaar.

Iedereen is welkom bij deze avonden. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Houd voor het al of niet doorgaan de agenda op de website www.natuurverenigingzuidwolde.nl in de gaten.

Dinsdag 7 augustus 2018, Vlindertuin Zuidwolde: vijfde werkmorgen

Iedere 1e dinsdagmorgen van de maand komen we in de Vlindertuin bij elkaar van 9.00 uur tot 12.00 uur om het noodzakelijke werk in de Vlindertuin te doen. Natuurlijk kijken we ook samen naar wat er rondvliegt en hoe alles groeit. Iedereen is welkom om mee te helpen.

Vrijdag 17 augustus 21.15 uur Trambaan 1, Nieuweroord. Verzamelpunt bij coördinaten 234.3 x 526.9 Nachtvlinderexcursie

Dinsdag 4 september 2018, Vlindertuin Zuidwolde: zesde werkmorgen

Vrijdag 14 september 20.10 uur Braambergerweg 2 Kerkenveld Verzamelpunt bij coördinaten 231.1 x 518.7 Nachtvlinderexcursie.

Oktober 2018: jaarlijkse paddenstoelenexcursie. De datum in oktober is nog niet vastgesteld.

Bernhard de Vries laat ons ’s morgens de geheimen van de paddenstoelenwereld zien, ruiken, proeven en beleven. Voor de kinderen is er een speciale gids. Er zijn geen kosten aan verboden en u hoeft zich niet op te geven.

Dinsdag 2 oktober 2018, Vlindertuin Zuidwolde: zevende werkmorgen

Vrijdag 12 oktober 19.00 uur Dorpsbos aan Oostopgaande in Nieuwlande verzamelplaats bij coördinaten 238.5 x 523.9 Nachtvlinderexcursie

Dinsdag 6 november 2018, Vlindertuin Zuidwolde: achtste werkmorgen

<Naar uitgevoerde activiteiten>