Agenda's bevriende Natuurverenigingen
Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten met verslagen>

In deze tijd van CORONA moeten alle voorgenomen activiteiten onder voorbehoud worden gezien. Bovendien willen we bij de dingen die wij wel organiseren, dat ieder zich aan de vastgestelde regels houdt

Zaterdag 7 november 2020 Natuurwerkdag start 9.00 uur bij de rotonde Ommerweg Zuidwolde
Natuurverenging Zuidwolde doet mee aan de nationale Natuurwerkdag in samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe. Vanaf  9.00 uur gaan we aan de slag bij de om het heideterrein weer open te maken en opslag te verwijderen. Iedereen die mee wil doen, jong en oud,  is van harte welkom. Heerlijk om samen buiten de handen uit de mouwen te steken en te zien hoe een gebied opknapt van deze onderhoudsbeurt. Wij zorgen voor gereedschap en handschoenen, maar trek zelf stevige kleding en schoeisel aan. We sluiten af om 12.00 uur met stevige erwtensoep voor alle medewerkers.

In verband met de CORONA-omstandigheden moeten vrijwilligers zich aanmelden via info@natuurverenigingzuidwolde.nl  Met handhaving van de afstandsregels gaan we aan het werk om de rotonde weer vrij van opslag te maken.  Wie mee wil helpen is hartelijk welkom.

Dinsdag 17 november 2020, 20.00 uur foto- en fimavond in de Boerhoorn.
Omdat ieder jaar weer blijkt hoeveel mensen hun foto’s en films willen vertonen en wat een prachtige beelden er dan te zien zijn met de verhalen er bij, gaan we met deze jaarlijkse foto-avonden door. Ieder lid of iedere belangstellende krijgt de gelegenheid om een beperkt aantal (van maximaal 15 tot 20) zelfgemaakte natuurfoto’s of korte filmpjes te vertonen. Eerdere avonden hebben laten zien dat er prachtige verhalen verteld worden en dat er bijzondere foto’s en filmpjes te zien zijn. Opgave voor deelname aan de vertoning is vooraf nodig, Opgave via info@natuurverenigingzuidwolde.nl of telefonisch 0528-373131. Voor iedere deelnemer is maximaal een kwartier tijd beschikbaar voor presentatie. Iedereen is van harte welkom om mee te doen of om te komen kijken en de toegang is gratis! N.B. Ook aan bezoeker wordt dit keer gevraagd om zich vooraf op te geven (i.v.m. max.aantal bezoekers)

Donderdag 24 december 2020 Jaarlijkse activiteit met uilenballen, nestkasttimmeren etc. Boerhoorn vanaf 9.30 uur.
Traditiegetrouw organiseert de Natuurvereniging Zuidwolde een morgen voor kinderen om nestkasten te bouwen, pinda’s te rijgen, vetbollen te maken en uilenballen te pluizen. Alle kinderen zijn welkom maar dit keer is er geen ruimte voor ouders en grootouders om mee te komen. De natuurvereniging zorgt voor de begeleiding en voor gereedschap.

Donderdag 24 december 2020 vanaf 13.30 uur, vanaf Waardeel 4 Zuidwolde: Plantenjacht
Planteninstituut FLORON nodigt ons uit om weer mee te doen met de jaarlijkse plantenjacht tussen kerst en oud en nieuw. We gaan op zoek naar wilde planten die in de winter bloeien.
Iedereen is welkom vanaf 12.45 uur bij Joop Verburg, Waardeel 4 Zuidwolde, om een zelf meegenomen broodje te nuttigen. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat extra’s.
We gaan vanaf 13.30 uur gedurende 1 uur tot 1,5 uur op zoek bij Idylle aan de oostrand van Zuidwolde. Graag aanmelden via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Zondag 3 januari 2021 Winterwandeling13.00 uur: Verzamelen bij Tonkenshuys voor de Winterwandeling
Op deze eerste zondag na Nieuwjaar organiseert Natuurvereniging Zuidwolde de traditionele winterwandeling. De bestemming van de natuurwandeling is nog niet vastgesteld. We sluiten af met koffie of chocolademelk en koek. Deelnamekosten: een vrijwillige bijdrage stellen we op prijs. Opgave vooraf is nodig via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Dinsdag 9 februari 2021 20.00 uur Boerhoorn Zuidwolde: Onderweg van noord naar zuid in Zuid-Amerika Vorig jaar hebben Roelinda en Reinier Havinga bij de foto-avond een korte impressie gegeven van hun reis van een half jaar door heel Zuid-Amerika.
Iedereen was onder de indruk van het verhaal en van de schitterende foto's. Wij hebben gevraagd of zij een uitgebreid verslag willen presenteren en dat doen zij deze avond. Iedereen is welkom  en de toegang is gratis, maar opgave vooraf is i.v.m. max. aantal bezoekers wel verplicht via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

Dinsdag 23 maart 2021, 19.30 uur in de Boerhoorn te Zuidwolde Jaarvergadering Natuurvereniging Zuidwolde voor leden van de vereniging.
Na een korte pauze zal omstreeks 20.30 uur Rene Manger een presentatie geven met foto's en films over libellen. Iedereen is daar welkom en ook de koffie is gratis. Libellen en klimaat: Libellen zijn al minimaal 300 miljoen op onze wereld. Wat maakt deze insecten zo succesvol? De laatste decennia lijkt het klimaat te veranderen. Hoe reageert de Drentse - en Nederlandse libellenfauna hierop? In deze lezing van René Manger worden verschillende aspecten van de libellenfauna in Noordoost Nederland met eigen foto's en video’s toegelicht. opgave vooraf is i.v.m. max. aantal bezoekers wel verplicht via info@natuurverenigingzuidwolde.nl

<Naar uitgevoerde activiteiten>