Agenda's bevriende Natuurverenigingen
Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten met verslagen>

Vrijdag 30 augustus 7e nachtvlinderexcursie. De nachtvlinderexcursies in 2019 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 7 jaar. Iedereen is welkom bij deze avonden. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.  We staan bij informatiecentrum van HDL 't Ende Stapelerweg 20 De Wijk (vanaf de Stapel richting Balkbrug en na ca 1 km rechtsaf bij het bord naar het informatiecentrum over het zandpad )  We starten om 21.00 uur. We staan er met lamp en laken en we smeren stroop op een aantal bomen om nachtvlinders te lokken.  Deze avond staat in het teken van de nationale  nachtvlindernacht en wij zorgen deze avond voor koffie en thee en wat er bij.

Dinsdag 3 september 2019 9.00 uur werken in de Vlindertuin: Iedere 1e dinsdagmorgen van de maand komen we in de Vlindertuin bij elkaar van 9.00 uur tot 12.00 uur om het noodzakelijke werk in de Vlindertuin te doen. Natuurlijk kijken we ook samen naar wat er rondvliegt en hoe alles groeit. Iedereen is welkom om mee te helpen. Voor koffie, thee en lekkers wordt gezorgd.

Vrijdag 6 september 8e nachtvlinderexcursie De nachtvlinderexcursies in 2019 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 7 jaar. Iedereen is welkom bij deze avonden. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.

Dinsdag 1 oktober 2019 9.00 uur werken in de Vlindertuin: Iedere 1e dinsdagmorgen van de maand komen we in de Vlindertuin bij elkaar van 9.00 uur tot 12.00 uur om het noodzakelijke werk in de Vlindertuin te doen. Natuurlijk kijken we ook samen naar wat er rondvliegt en hoe alles groeit. Iedereen is welkom om mee te helpen. Voor koffie, thee en lekkers wordt gezorgd.

Vrijdag 4 oktober 9e nachtvlinderexcursie De nachtvlinderexcursies in 2019 staan in het teken van inventarisatie van onbekende gebieden. In de meeste vakken waarin de lichtvallen dit jaar opgesteld worden, is nog weinig over nachtvlinders bekend. Daarmee werken we mee aan de inventarisatie van nachtvlinders in heel Drenthe wat uiteindelijk moet leiden tot een nieuwe Nachtvlinderatlas van Drenthe over ca 7 jaar. Iedereen is welkom bij deze avonden. Wanneer het weer ongunstig is, wordt de avond uitgesteld tot de zaterdag er na. Kijk voor het al of niet doorgaan de agenda op onze website.

Zaterdag 5 oktober 2019, 9.30 uur Zuidwolde bij Tonckenshuys: paddenstoelenexcursie
Onder leiding van Bernhard de Vries en Joop Verburg van Natuurvereniging Zuidwolde gaan we tot ca. 12.00 uur op zoek naar paddenstoelen. Wie vindt de bijzonderste paddenstoel? Welke zijn eetbaar? Wat betekenen paddenstoelen in de natuur? En voor de kinderen is een aparte gids: Wie vindt de kleinste paddenstoel? En wie de kleurigste? Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Vertrek om 09.30 uur bij de parkeerplaats van het Tonckenshuys, Meppelerweg 22, Zuidwolde.

Zondag 6 oktober 2019; natuurvereniging staat met een informatiestand bij de Fruitpersdag. Nadere informatie via de weekbladen

<Naar uitgevoerde activiteiten>