Agenda's bevriende Natuurverenigingen
Natuurbeschermingsvereniging IJhorst-Staphorst Natuurwerkgroep De Reest + kies Agenda IVN afdeling Hoogeveen + kies Activiteiten

Jaarprogramma

<Naar uitgevoerde activiteiten met verslagen>

Donderdag 31 januari 2019, ontmoetingscentrum De Boerhoorn: lezing over adders

Dick van Dorp vertelt over het Hijkerveld. In overleg met beheerder Het Drentse Landschap inventariseert hij al sinds 1995 de reptielen- en amfibieënpopulatie in dat gebied. Hoe dat gaat vertelt hij in een boeiende presentatie en daarbij hij laat ook andere prachtige natuuraspecten van het Hijkerveld zien. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanvang: 20.00 uur.

Dinsdag 26 februari 2019, ontmoetingscentrum De Boerhoorn: lezing over aanleg ecologische tuinen

Ronnie Huls is ecologisch adviseur en vertelt over aanleg van de ecologische tuin. We hebben Ronnie gevraagd om hierover te vertellen, want het is juist in deze tijd nodig dat we weten hoe we een tuin kunnen aanleggen in eigen vorm en naar eigen smaak maar wel zo goed mogelijk rekening houden met de natuur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanvang: 20.00 uur.

Zaterdag 16 maart 2019, Zuidwolde: werken in de Vlindertuin
De jaarlijkse opknapbeurt van de Vlindertuin begint om 9.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. We gaan aan het werk om de Vlindertuin uit de winterrust te halen en de paden weer op te knappen etc. Iedereen is welkom om mee te helpen. Handschoenen, stevig schoeisel en een schep, hark of kruiwagen zijn handig om mee te nemen.

Donderdag 28 maart 2019, ontmoetingscentrum De Boerhoorn: jaarvergadering van de Natuurvereniging met aansluitend een lezing
Na het eerste gedeelte met de jaarvergadering (aanvang 19.30 uur) is iedereen, lid of niet-lid, welkom bij de lezing (aanvang ca. 20.15 uur) waarvan Johan Vos zijn fotoverhalen-presentatie zal geven in de Boerhoorn. Iedereen is welkom. Koffie/thee zijn gratis. Op 28 maart 2019 vanaf ca 20.15 uur zal Johan Vos zijn fotoverhalen-presentatie geven.

<Naar uitgevoerde activiteiten>