Steenmarter

Een paar weken geleden kwam de buurman bij ons langs om te melden dat hun auto was beschadigd (een kabel doorgebeten) door een Steenmarter. Nu had ik al vaker gehoord dat er Steenmarters in buurt zaten. De achterbuurman was al eens een aantal kippen kwijtgeraakt door (vermoedelijk) een Steenmarter. Gisteravond (19 april) was ik ’s avonds in de tuin bezig toen er plotseling bij de buren een Steenmarter over de omheining klom en naar de straat liep. Hier kon ik hem nog net zien verdwijnen in de struiken bij de overburen. Een geweldig leuke ervaring, hoewel niet iedereen dat met mij eens zal zijn gezien de schade die veroorzaakt kan worden.

Bijgaand een folder van de Zoogdierenvereniging hoe om te gaan met overlast van Steenmarters.

Zie folder

Klik op foto voor vergroting