Duits Viltkruid, Hoenderbeet, Kleine Leeuwenbek en Sofiekruid

Iedere dinsdag gaat de plantenwerkgroep van de Natuurvereniging op pad om een vierkante kilometer te inventariseren op wilde planten. Afgelopen dinsdag 19 juni waren we in het vak Achterom ten noordoosten van Hoogeveen.  Langs de Parmentierstraat tussen de bedrijven was een verlaten en braakliggend stukje industrieterrein. Dat zag er veelbelovend uit en we vonden daar dan ook een aantal zeldzaamheden. Echt bijzonder was de vondst van Duits viltkruid (Filago vulgaris) Die plant was niet eerder in Drenthe gezien, behalve door Edwin  de Weerd in 2011 , waarschijnlijk op precies dezelfde plek. Andere planten die we temidden van vele anderen vonden waren Kleine leeuwenbek, Hoenderbeet en Sofiekruid.

Klik op foto voor vergroting