Das.

Op vrijdag 10 juni 2011 zat Wilna Bennink (zij woont aan de westrand van Zuidwolde) op de bank in de kamer. Het licht nog uit, want het was nog niet donker. Ze keek door de tuindeuren naar buiten. Zij zag een dier haar tuin inlopen en over het grasveld naar haar toekomen. Hij kwam vlakbij en liep langs het huis onder de heg door naar de buren. Het was haar zonneklaar: Dit was een Das! De zwartwit gestreepte kop en de hele bouw waren onmiskenbaar. Dassenkenner Frits Kruizinga is zaterdag langsgekomen en moet ook wel concluderen dat het zo is, al heeft hij geen idee waar deze Das vandaan kan komen. Dassen komen toch al steeds dichter bij het dorp; ook Harry Berendse (die woont aan de Julianalaan) meldde enkele maanden geleden dat hij Dassen had zien lopen over de Steenbergeres achter zijn huis.

Helaas geen foto maar wel een mooie waarneming.