Boomklever

Vandaag lag er ineens weer wat sneeuw en direct komen er meer vogels af op het voer in de tuin. Roodborsten, Heggenmus, Koolmees en Pimpelmees natuurlijk en Merels. Ook Vinken en Groenlingen laten zich zien. Vandaag kwam voor het eerst ook een Boomklever in onze tuin. Tien jaar geleden was er nog nauwelijks een Boomklever in onze streken te vinden en nu zijn ze vrij algemeen.
Ik kon een foto maken van dichtbij en daardoor kun je ook prachtig de grote naar achter gerichte teen zien met die lange scherpe nagel. Daarmee kan hij zich gemakkelijk vastklemmen aan boomstammen etc. Van het voer zoekt hij steeds de zonnepitten uit en dan klemt hij die tussen de schors van een stam en pikt de vrucht open. Mooi om van te genieten!

Klik op foto voor vergroting