NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

Vleermuis

Monique Spijkerman stuurde bericht over een onverwachte bezoeker van de slaapkamer van haar dochter: Deze vleermuis troffen wij 4 mei aan rond half 11.00 uur ‘s avonds in de slaapkamer van  onze dochter. Hij was door het open raam naar binnen gevlogen. Het was een grote. We hebben hem met visnetje voorzichtig weer naar buiten geholpen. Wel een prachtig beestje om te zien. Wat voor soort is het?

Leuk om dit bericht te krijgen en goed zoals ze dat gedaan hebben. Het is niet nodig om gillend weg te lopen of bang te zijn; Vleermuizen zijn  ongevaarlijk. Mooie oplossing ook om het beestje met een visnetje weer buiten te brengen. Ik vraag Jan Mager nog of hij weet welke soort het is.

JV


Antwoord Jan Mager:
Zo te zien is het een dwergvleermuis. Ik kan niet zien of het de gewone dwerg is of de ruige dwerg. De gewone dwerg komt het meest voor. Om goed te kunnen determineren bekijk ik altijd vleugel. Zie afbeeldingen. Op de foto van de dwerg die ik heb vrijgelaten uit de Tamboer is duidelijk te zie dat het een gewone dwerg is.

Groet, Jan


 

 

<Terug naar Overzicht waarnemingen>