NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

Geelvleugelara

Na gedane arbeid is het goed rusten. Op 4 april ben ik thuis aan de Boslaan. Genietend van een hete kop thee, wonderschone muziek, kijk ik naar buiten, het regent en een zeer bijzondere kleurrijke vogel verschijnt in onze achter tuin. Optimaal genieten! Maar wat het is, weet ik niet.

Van Joop hoorde ik later dat het een Ara is, waarschijnlijk een Geelvleugelara. Die moet wel ergens ontsnapt zijn, maar het was toch een leuke en kleurrijke verrassing.

Ineke Smid-Otten

Ineke had de foto ook naar vogelbescherming Nederland gestuurd.
Daar kwamen ze tot een andere conclusie

Beste Ineke Smid-Otten, Hartelijk dank voor het sturen van deze foto’s. We kijken altijd graag mee met mensen welke vogel ze gezien hebben.
De vogel op de foto’s 604-610 is een zogeheten prachtrosella. Dit is een (grote) parkiet. Het is een prachtige vogel met mooie opvallende kleuren. Van nature komt deze vogel niet voor in Nederland, het gaat zeer waarschijnlijk om een ontsnapt huisdier. Als het u lukt kunt u deze vogel vangen en een melding maken op https://www.amivedi.nl/ dan kan hij hopelijk worden herenigd met de eigenaar! Over het algemeen eten ze zaden of fruit, misschien dat u ze kunt lokken met een appeltje

 

 

 

<Terug naar Overzicht waarnemingen>