NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Spreeuwenwolken

 

Enkele weken geleden kreeg ik een mail van Ineke Smid-Otten van de Boslaan. Ze vertelde dat ze iedere avond rond half zes voor het raam zat te kijken naar de wolken Spreeuwen die in indrukwekkende formatie rondvlogen: als op commando ieder op het zelfde moment wendend, nu eens dicht opeen en dan weer uiteenwaaierend. Prachtige figuren schrijvend in de avondlucht. En dan ineens…. Weg.


Vrijdag 6 februari, kreeg ik een telefoontje van de familie Grim van de Boslaan die precies hetzelfde verhaal vertelde. Ze vertelden er nog bij dat ze iedere avond samen uit het dakraam kijken om er van te genieten en dan ineens dalen de Spreeuwen allemaal tegelijk naar rustplekken in de voortuinen van de Boslaan, zoals bij meneer Broens in de coniferen. Nog een tijdje rumoer en gekibbel en dan wordt het stil.

Vandaag zat ik aan Natuurgenoten te werken omstreeks half zes en vanuit mijn raam zag ik wolken Spreeuwen rondvliegen. Ik heb het fototoestel gepakt en vanuit de verte (het is wel een kilometer ver! en daarom niet erg duidelijk) heb ik een paar foto’s  gemaakt van dit indrukwekkende schouwspel.

 

Joop

 

 

 

<Terug naar Overzicht waarnemingen>