Maretak bij familie Zwaan

Soms wil je de natuur een handje helpen en strooi je ergens wat zaden. Heel vaak mislukt dat omdat de plek ongeschikt is. Ook wanneer je probeert Maretak (Viscum album) over te brengen op een van je bomen door een kleverig wit besje tussen de schors te proppen, heeft dat bijna nooit succes. Bij Pieter en Petra Zwaan uit Hoogeveen ging dat anders. Zij hebben in de voortuin een kleine appelboom, waar ze jaren geleden zo’n besje op hebben geplakt. Nu, een aantal jaren later zit het boompje vol Maretak en de planten bloeien en geven kleverige witte vruchtjes. Maretak heet ook wel Mistletoe en je mag een ander straffeloos kussen onder de Mistletoe. Pieter en Petra vertellen niet hoe dat bij hun gaat….