Ligusterpijlstaarten

Een tijdje geleden al kwam er een melding van Dick Bouwers van de Burg. Tonckensstraat dat hij in zijn tuin twee libelle-achtige dieren in paring zag. Hij was aan het werk in zijn groentetuin en daar viel hem ineens dit tweetal op.

Het bleek te gaan om twee exemplaren van een van onze grootste nachtvlinders: de Ligusterpijlstaart. De vlinders worden overdag zelden gezien en een paring is wel heel apart. Grappig is dat vorig jaar in dezelfde tuin ook al een rups van de Ligusterpijlstaart werd aangetroffen. Zou het dezelfde zijn?? Dat hij gefotografeerd is op een papier, waarop
staat "Plezier in de tuin", is ook al treffend. De twee Ligusterpijlstaarten zullen ongetwijfeld plezier in de tuin hebben gehad.