Oostelijke vos

Op diverse media werd verteld over een mini-invasie van een nieuwe dagvlindersoort die naar Nederland gekomen was. Op "Natuurbericht", op Facebook en zelfs in het journaal werd aandacht besteed aan deze soort die nog nooit in Nederland was gezien. In overleg met Edwin de Weerd deed ik gisteren een oproep aan de leden van onze Vlinderwerkgroep om uit te kijken naar deze bijzonderheid. Edwin zelf waas iedereen weer voor. Midden in Hoogeveen in de Rubensstraat zag hij 3 Oostelijke vossen. Hij was er verrukt van. Nog nooit zag hij de Grote vos die toch ieder jaar wel, zij het zeldzaam, in ons land is te zien en nu al direct zo'n bijzondere soort. De foto's zijn van Edwin en ze zullen wel een speciaal plekje in zijn bestand krijgen.

JV