Slakkenaaskever

In Echten was Joop op zoek naar paddenstoelen en hij trok een groot stuk schors van een omgevallen den. Daaronder zag hij twee kevers die daar hun winterperiode doorbrachten; de snuit diep verborgen onder het borststuk. Hij heeft een foto gemaakt en de schors er weer overheen gedaan. Thuisgekomen heeft hij uitgezocht om welke kever het ging en het bleken Slakkenaaskevers te zijn. Die zoeken inderdaad een huisjesslak op, brengen er wat enzymrijk vocht in en na een tijdje is de slak opgelost en kan de kever het slakkenhuis leegzuigen. Op Waarneming zag hij dat Jeanette Essink er dit jaar ook foto's van had gemaakt maar juist toen de kever bezig was een huisje leeg te zuigen. Dat is toeval want Jeanette zag dat ook pas goed toen ze thuis de foto's bekeek. Van hen samen dus een bijzonder verhaal.

Jeanette Essink en Joop Verburg