Karmozijnrood weeskind

Deze bijzondere nachtvlinder is verschillende keren gezien in onze omgeving. Henri Zomer zag hem op een smeerplek in Hollandscheveld en Edwin de Weerd in het Dwingelderveld, maar dat  we deze grote en zeldzame vlinder ook in de nachtvlindernacht bij de Vlindertuin zouden zien, was wel heel speciaal. In rust houdt de vlinder de vleugels gesloten, maar wanneer hij schrikt opent hij soms de vleugels en dan kun je de prachtige rozerode ondervleugels bewonderen. Op de foto zie je dat zo’n vlinder overdag nauwelijks te zien is omdat de tekening wegvalt tegen de schorskleuren van de boom. Een prachtige manier om je te verbergen. Op weg naar huis ging Edwin nog even langs de smeerplek bij Steenbergen en jawel, ook daar zat een Karmozijnrood  weeskind.