Grote Vos

Jeanette Essink, een van onze leden uit Koekangerveld meldde een bijzondere zeldzaamheid op vlindergebied. De Grote vos was in ons land namelijk uiterst zeldzaam en met uitsterven bedreigd. De laatste jaren zie je toch wat overwinteraars die zich in het voorjaar laten zien. Jeanette zag deze vlinder in de buurt van Ruinerwold en kon er ook een foto van maken. Op de foto is duidelijk te zien dat het een afgevlogen exemplaar betreft die hier ergens zal hebben weten te overwinteren. De Grote vos is vooral herkenbaar aan de vier stippen die in het middendeel van de voorvleugel te zien zijn, waarbij ook de blauwe maanvlekken langs de rand bij de voorvleugel ontbreken. (bij de Kleine vos zijn dat maar drie donkere stippen op de voorvleugel en de blauwe maanvlekken zijn zowel langs de rand van de voorvleugel als langs de achtervleugel te zien)