Voorjaarsvogels.

Vandaag 15 april was een prachtige dag. Op de Takkenhoogte en bij het Meeuwenveen hoorde ik de eerste Fitissen van dit jaar en het was meteen een concert. Ook de Geelgors was luidruchtig aan het zongen. Ook de Boompieper vertoonde zijn kunstje: jubelend omhoog vliegen en dan met langgerekte fluittonen als een parachuutje van een zakdoek naar beneden dwarrelend naar de plek waar hij vandaan kwam. Verder zag ene hoorde ik o.a. de Grote zilverreiger, de Dodaars, Pijlstaarteenden en Slobeenden, Wintertalingen, Rietgors, Roodborsttapuit enzovoort.
Ik was niet de enige want ook Arie den Boon was daar op zondag en hij zag een Klapekster en spotte ook de Pijlstaarten.
Kees Contant zag bij huis niet alleen de Boerenzwaluwen, maar ook voor het eerst sedert jaren een Gekraagde roodstaart. Ook vloog een Blauwe kiekendief voorbij.
Rondkijkend kun je enorm veel bijzondere dingen waarnemen.
De foto’s zijn allemaal niet zo geweldig maar ze illustreren dit verhaal wel

Joop Verburg, Arie den Boon en Kees Contant.

Pijlstaart en twee Wintertalingen

Grote zilverreiger