Zwaluwen in de lente

Afgelopen weekend 13 en 14 april kreeg ik van verschillende leden bericht dat ze Boerenzwaluwen hadden gezien (o.a. Andrea Haveman en Kees Contant)  Eigenlijk is dat onverwacht vrij vroeg want de afgelopen jaren zijn de Boerenzwaluwen regelmatig pas later gesignaleerd. (Kees: vorig jaar 17 april) Ik ben vanmorgen (15 april) naar de Takkenhoogte gegaan. De zon kwam stralend. op  en tot mijn verrassing was het een drukte van belang bij de Oeverzwaluwwand. Een kleine 100 Oeverzwaluwen vloog druk schetterend heen en weer en zij inspecteerden de nestgaten. Telkens zag je ze dan 2 aan 2 bij de gaten gaan zitten. Je lijkt er uit te kunnen afleiden dat ze samen al een woning hebben uitgezocht. Het gaf een heerlijk lentegevoel.

Joop Verburg

Stralende zonsopgang boven het Meeuwenveen

In een grote zwerm vliegen ze naar de oeverzwaluwwand

Ieder zoekt zijn plekje