Dagvlinders op fruit

Elke herfst gooi ik in mijn tuintje een bergje met rotte appels om vlinders en andere insecten te lokken, Vaak komt er niet veel op af en gaan vooral de slakken er mee aan de slag. Dit jaar heb ik het anders aangepakt. Op een paaltje van ongeveer 40 cm hoog heb ik een schaal (met gaten in de bodem) geplaatst, en daar de rotte appels op geserveerd. Doordat de appels nu meer in de zon lagen was het een komen en gaan van insecten, waaronder ook 4 soorten dagvlinders. Ik weet niet of jullie dit in de vlindertuin ook al doen, want het is zeker de moeite waard. Misschien ook een tip voor de leden van de natuurvereniging?

Erwin  Hooge

(Het is zeker een goede tip. In de Vlindertuin is door de boomgaard er naast, vaak minder belangstelling voor fruit maar in veel tuinen zal het zeker insecten aantrekken. Ook de bak met gaten onderin is een goed advies. Anders staat de boel vaak snel onder water. JV)

Op fruit Atalanta, Erwin Hooge

Op fruit Bont zandoogje, Erwin Hooge