NVZ 2011

 

 

 

 

 

 

Home Algemeen Bestuur Contact Lid worden Uitgevoerde activiteiten
Nieuws Agenda Werkgroepen Waarnemingen Archief Linkpagina Sponsoren

 

 

Firma Buning doet wat terug voor de natuur

Op 6 april was Natuurvereniging Zuidwolde door firma Buning Wegenbouw uitgenodigd voor de receptie ter gelegenheid van hun 50-jarig bestaan. Wij hebben de afgelopen jaren verschillende goede contacten met Buning gehad zoals bij de aanleg van Idylle. De ouders van de huidige eigenaren Rik en Egbert hebben hun kinderen niet alleen grootgebracht met zaken doen en voetballen, maar ook met de liefde voor de natuur.

Een aantal weken geleden werd ik door Rik uitgenodigd. Hij vertelde dat het bedrijf bij wegenbouw en grondwerk dikwijls natuur geweld aandoet. Bij dit jubileum wilden hij en zijn broer met volle steun van hun ouders iets voor de natuur terugdoen. Van hun twee hectare bouwgrond aan de Ekelenbergweg en nog één hectare grasland van hun ouders daar tegenover willen zij nieuwe natuurgebieden maken. Een schitterend plan. Ik heb ze in contact gebracht met Jaap Mekel en Ruurd van Donkelaar die in korte tijd een ontwerpplan hebben gemaakt, waar de hele familie gelukkig mee is. Tijdens de receptie werd dit plan “de Middelveense Kaamp” door burgemeester Roger de Groot uitgelegd aan de familie. Het is de bedoeling om dat plan nog dit jaar te realiseren.

En de natuurvereniging dan?

Wij hebben aangegeven dat we het prachtig vinden maar nog mooier wanneer niet alleen de aanwonenden maar ook wandelaars er van kunnen genieten. Wij hebben als natuurvereniging voorgesteld dat wij ons gaan inspannen om een wandelroute ook langs deze nieuwe natuurgebieden te realiseren. Dat zou kunnen via een extra lus aan de zuidkant van het Vlinderommetje. Die lus zou dan ook om het nieuwe woonpark Ekelenberg kunnen lopen. Wordt vervolgd met eerst de felicitaties aan firma Buning!

Joop Verburg

Foto’s Henk Duinkerken


 

Burgemeester de Groot presenteert het plan aan Egbert en Rik Buning

 

 

Het plan Middelveense kaamp zoals het is ontworpen door Ruurd en Jaap

 

 

Joop met de ouders Egbert en Henny Buning, die beide ook heel enthousiast zijn over het plan.