25 januari 2014: acht eitjes Sleedoornpage aan de Slagendijk

We waren met zes man en vrouw. We bekeken vele Sleedoorntakken langs de Slagendijk. Het resultaat van deze zoektocht was acht eitjes van de Sleedoornpage.
Op 21 december vonden we er al zeven. Natuurlijk hadden we er nog meer willen tellen. Maar ze zijn best lastig te vinden, zeker later in de winter. Dan verkleuren de eitjes al wat en de groeiende knopjes van de Sleedoorn maken het lastiger zoeken.

We zijn toch blij met het resultaat. De Sleedoornpages hebben dit gebied weer aantrekkelijk genoeg gevonden om hier eitjes af te zetten.
De Vlinderstichting gebruikt de tellingen voor het onderzoek naar de vlinderstand in Nederland.
Volgend jaar doen we weer mee. Maar in de zomer kijken we eerst uit naar de prachtige Sleedoornpage.

Karin Boer